Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕμπορικαΘέματα Εμπορίου - Δελτία ΤύπουΔομή Ισότητας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου
Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 16:22

Δομή Ισότητας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου

Η Δομή Ισότητας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ξεκίνησε την λειτουργία της τον Σεπτέμβριο 2013  στο πλαίσιο της πράξης «Ενίσχυση και υποστήριξη γυναικών για τη συμμετοχή τους στην εμπορική επιχειρηματικότητα και στον εμπορικό συνδικαλισμό». Το έργο εντάσσεται στο  Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» της ΕΥΣΥΔΕ ΥΠΕΣ (πρώην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Δομή Ισότητας απευθύνεται σε γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου και συμμετέχουν ήδη, ή επιθυμούν να συμμετάσχουν στις βαθμίδες της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης της ΕΣΕΕ (εμπορικοί σύλλογοι, ομοσπονδίες, συνομοσπονδία) με σκοπό την ανάδειξή και προώθησή τους σε θέσεις ευθύνης. Επιπλέον απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα και φορείς που ενδιαφέρονται  να ενημερωθούν για θέματα εμπορικής επιχειρηματικότητας και ίσης εκπροσώπησης στα (συνδικαλιστικά) κέντρα λήψης αποφάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται  μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης (Help Line) στους αριθμούς 210 3259181 και 210 3259186 καθημερινά από 09:00 έως 16:00 (πρόσωπα επαφής: Μάρθα Μπίσυλα, Σμάρω Κοιλαλού) και μέσω ενός Καταλόγου συχνών ερωτήσεων/απαντήσεων (FAQS) για θέματα εμπορικής επιχειρηματικότητας (φοροτεχνικά/λογιστικά, ασφαλιστικά/εργασιακά, εμπορικό δίκαιο) και ίσης μεταχείρισης γυναικών και ανδρών στο χώρο του εμπορικού συνδικαλισμού (συνδικαλιστικά θέματα, εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, εμπορικής επιχειρηματικότητας και γενικότερα σε θέματα σχετικά με την ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, κλπ).  Παράλληλα προβλέπεται η λειτουργία μιας  Πλατφόρμας Δικτύωσης  που θα είναι κατάλληλα συνδεδεμένη με την ιστοσελίδα της Δομής και θα επιτρέπει στα εγγεγραμμένα μέλη την μεταξύ τους δικτύωση για ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται επιπλέον δράσεις όπως:

δημοσιότητα,  με σκοπό την προβολή και την ευρύτερη δυνατή  διάχυση του έργου της Δομής Ισότητας

δικτύωση και διακρατική συνεργασία  με γυναίκες εκπροσώπους από το ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον, ΜΚΟ, δομές ισότητας άλλων φορέων καθώς και με αντίστοιχες Πανευρωπαϊκές δομές. Σκοπός είναι η ανάπτυξη ενός δίαυλου  επικοινωνίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με άλλες προσεγγίσεις και μεθόδους, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών για περαιτέρω δράσεις.

τεκμηρίωσηδηλαδή συλλογή και αξιοποίηση κατάλληλου υλικού, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα  ισότητας των φύλων και ισότιμης συμμετοχής στα συνδικαλιστικά κέντρα αποφάσεων

Προβεβλημενες Επιχειρησεις

Koletis Home

Παιδικά Φρού