Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήΟικονομικαΤελική υπενθύμιση εφαρμογής νέου τρόπου σήμανσης των φορολογικών στοιχείων
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 10:05

Τελική υπενθύμιση εφαρμογής νέου τρόπου σήμανσης των φορολογικών στοιχείων

Σας υπενθυμίζουμε ότι από την 1ης Μαΐου 2013 τίθενται σε εφαρμογή οι αλλαγές στον τρόπο σήμανσης των φορολογικών στοιχείων (παραστατικών), μέσω των Ειδικών Ασφαλών Φορολογικών Διατάξεων Σήμανσης Στοιχείων – ΕΑΦΔΣΣ (φορολογικών μηχανισμών), όπως έχουν καθοριστεί με την ΠΟΛ.1221/31.12.2012 του Υπουργείου Οικονομικών (επισυνάπτεται).

Οι βασικότερες αλλαγές αφορούν στα παρακάτω σημεία:

• Ο εκδότης των παραστατικών θα πρέπει να διαθέτει ειδικό φορολογικό μηχανισμό (ΕΑΦΔΣΣ) και ηλεκτρονικό υπολογιστή με το κατάλληλο λογισμικό υποστήριξης και επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

• Όλες οι επιχειρήσεις θα αποστέλλουν καθημερινά τα στοιχεία των πωλήσεών τους στη ΓΓΠΣ. Η διαβίβαση θα γίνεται ηλεκτρονικά, μετά από σχετική επεξεργασία του λογισμικού και μετά την έκδοση του Δελτίου Ημερήσιας Αναφοράς «Ζ».

Ως εκ τούτου, οι κάτοχοι φορολογικών μηχανισμών πρέπει να διαθέτουν νέο ειδικό λογισμικό, το οποίο πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές συλλογής πληροφοριών, επεξεργασίας και διαβίβασης στοιχείων στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών ή να μεριμνήσουν για την κατάλληλη προσαρμογή του ήδη εγκατεστημένου λογισμικού εφαρμογών έκδοσης στοιχείων.

Αναφορικά με πιθανά προβλήματα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νέος τρόπος λειτουργίας των ΕΑΦΔΣΣ φαίνεται να είναι συμβατός μόνο με φορολογικούς μηχανισμούς τύπου Α. Αντίθετα, οι μηχανισμοί τύπου Β, που απλά διαβιβάζουν τη σήμανση στο εμπορολογιστικό πρόγραμμα αλλά δεν ολοκληρώνουν την εκτύπωση, δεν φαίνεται να υποστηρίζουν τις νέες προδιαγραφές. Περαιτέρω, είναι πιθανό να παρουσιαστεί πρόβλημα με τα γραφικά και τις φόρμες των παραστατικών που δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις έξι γραμμές κειμένου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 10:06

Προβεβλημενες Επιχειρησεις

 • Εν Λευκώ (Ευαγγελία Μπιλιμπά)

  Εν Λευκώ (Ευαγγελία Μπιλιμπά)

 • Υποδήματα Παλαμάρης

  Υποδήματα Παλαμάρης

 • Swarovski

  Swarovski

 • Sweet House

  Sweet House

 • Παιδικά Φρού

  Παιδικά Φρού

 • Βιβλιοπωλείο Τερζής

  Βιβλιοπωλείο Τερζής

 • Koletis Home

  Koletis Home

Ημερολογιο

loader

Facebook Εμπορικος

Συνδεδεμενοι Επισκεπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 21 επισκέπτες και κανένα μέλος

Θεση μας στο Χαρτη